ביטוח אבדן כושר עבודה
איבדת את האפשרות לעבוד? יש כיסוי ביטוחי שעובד בשבילך
גם כשאנחנו מקטרים על העבודה פה ושם, גם כשלפעמים אנחנו משוועים לחופש – עבור כולנו כמעט העבודה היא חמצן. היא משאירה אותנו חיוניים ונחוצים, היא מאפשרת לנו לנהל שגרה פעילה, עשירה ומספקת והיא מקור פרנסתנו.
לכן, פגיעה בכושר העבודה הוא פגיעה ישירה בחיים – וזה יכול לקרות לכל אחד, בלי הודעה מוקדמת. כושר העבודה יכול להיפגע, אם כתוצאה מתאונה או ממחלה, אם באופן חלקי או מלא, אם לתקופה מוגבלת ואם לתמיד. לפיכך, יש לנהוג באחריות ולהכין "תכנית גיבוי" שתגן עלינו ועל משפחתנו מפני אובדן הכנסה כתוצאה מאובדן כושר עבודה.
ביטוח אובדן כושר עבודה הוא תכנית הגיבוי המיטבית למצבים כאלה. זהו ביטוח שיכסה אותך מפני הפסדים כלכליים משמעותיים במקרים בהם היכולת שלך לעבוד ולהשתכר תיפגע – אם באופן מלא ואם חלקית. כיסוי ביטוחי לאובדן כושר עבודה יספק לך תשלום חודשי, כתחליף למשכורת וכמקור הכנסה. בזכותו, לך ולמשפחתך תהיה אפשרות להמשיך בשגרת החיים ולמנוע קטסטרופה כלכלית.
שאלות ותשובות בנושא ביטוח אובדן כושר עבודה
- למי ישולם פיצוי בגין אובדן כושר עבודה?
פיצוי על אובדן כושר עבודה מגיע למבוטח שעבד עד שהתרחש אירוע הביטוח, ואשר בעקבות האירוע הוא איבד את הכושר לעבוד בשיעור 75% לפחות – אם במקצוע/עיסוק שבהם עבד לפני האירוע, ואם בכל סוג אחר של עיסוק סביר המתאים להשכלתו.
- החל ממתי ועד מתי מתקבל הפיצוי?
הפיצוי ישולם בסיום חודש אחד עד 3 חודשי המתנה וזאת כל עוד המבוטח נמצא באי כושר עבודה, או עד שתסתיים תקופת הכיסוי שנקבעה בעת כניסתו לביטוח (מועד הסיום: גיל 67-60).
- האם עליי להמשיך לשלם פרמיות בזמן אי הכושר?
לא. אם איבדת את כושר עבודתך, יש לך פטור מתשלום הפרמיות.
- איך אתוגמל אם אני עובד במהלך אי הכושר?
מי שנמצא באי כושר ועובד במקביל בעבודה כלשהי ברמה חלקית או באופן מלא – יקבל את השלמת ההכנסה בשיעור יחסי לפגיעה בהשתכרותו.
שתמיד נישאר בכושר – לעבוד, להתפרנס וליהנות מהשגרה המבורכת