השקעות ופיננסים
גיוון ההשקעות ופיזור הסיכונים – מגיע לכל תיק השקעות
השקעות אלטרנטיביות – מה זה?
אנחנו רגילים לתיק ההשקעות המסורתי עם המניות ואיגרות חוב, אבל למה לא להתקדם אם אפשר? משקיעים רבים כבר התקדמו לאחר שנחשפו בשנים האחרונות לתחום ההשקעות האלטרנטיביות. השקעות אלטרנטיביות הן מכשירים פיננסיים, המבוססים על השקעות לא סחירות במגוון תחומים כמו נדל"ן בישראל ובחו"ל, קרנות השקעה פרטיות, קרנות גידור, סחורות ועוד.
הכירו: פרויקט ייזום ופרויקט מניב – 2 הסוגים העיקריים של השקעות אלטרנטיביות
- פרויקט ייזום – במשבצת הזו נכנסים: רכישת מגרש, בנייה של בניין ומכירת/השכרת הדירות שבו, או מכירת כל הנכס כנכס מניב. חלוקת התקבולים נעשית בצורה הזו: קרן + תשואה/ריבית לאחר מימוש.
- פרויקט מניב – זהו פרויקט בו רוכשים נכס קיים שמשמש למגורים או מסחר, ויש בו שוכרים, משביחים את הנכס ומוכרים אותו בתקופה מוגדרת מראש. כאן חלוקת התקבולים היא: תשואה/ריבית שוטפת אשר מחולקת על בסיס רבעוני + חלוקה נוספת של רווחים לאחר המימוש.
אז מה הקפיץ את ההשקעות האלטרנטיביות בסולם הפופולריות בשנים האחרונות?
קודם כל חשוב לציין שהשקעות אלטרנטיביות אינן כוכבות חדשות על במת ההשקעות, אבל הן בהחלטת כוכבות עולות. איך זה קרה? מה גרם לכך שהשקעות אלטרנטיביות צברו כזו פופולריות בקרב משקיעים בשנים האחרונות? יש כמה סיבות מרכזיות:
- הצורך לגוון את תיק ההשקעות ולפזר סיכונים – כשהריבית אפסית וכולם רוצים לפזר סיכונים על פני אפיקים רבים כדי להקטין סיכון ולהגדיל תשואה – זה מהלך מתבקש לשלב בתיק ההשקעות גם השקעות אלטרנטיביות.
- סוף סוף הן נגישות – בעבר, השקעות אלטרנטיביות היו למשקיעים גדולים בלבד. כיום, עם ריבוי המכשירים בתחום והגברת התחרות – ההשקעות האלטרנטיביות מונגשות לכלל הציבור במחירים נוחים הרבה יותר. כך נחשף ציבור המשקיעים לתחומים חדשים, והיום כולם יכולים ליהנות מיתרונות ההשקעות האלטרנטיביות.
- נטרול התנודתיות בשוק ההון – השקעות אלטרנטיביות לא מושפעות מתנודתיות שוק ההון, מה שתורם משמעותית לבניית תיק השקעות מאוזן.